En de kruiden heten…

Al jaren noem ik de kruiden die ik pluk, mijn kruiden. Het is makkelijker als het beestje een naam heeft.

Met trots stel ik jullie voor aan mijn bijzondere kruidenmix: Pachamama

 

    

Pachamama betekent in het Quechua – de taal van de Inca’s – Uit moeder schoot. Daar waar de kruiden vandaan komen. En ook weer naar terug gaan. Na een voetenbehandeling gooi ik het kruidenwater op de aarde. Ik geef het terug.  Moeder aarde geeft en moeder aarde neemt. De kruiden worden aarde en het vocht wordt gebruikt door de overige planten. Er wordt niets vervuild of verspild.

De mens is geen eigenaar van de aarde, de aarde is eigenaar van de mens. De aarde is moeder, bloed, de ziel en het leven van ons allemaal. 

El hombre no es el dueño de la tierra, La tierra es la dueño del hombre.

La tierra es madre, sangre, alma y vida de todos nosotros.

 

VoetenVrouw Karin

 

 

 

Eén gedachte over “En de kruiden heten…

Geef een reactie